OBILJEŽEN DAN NEDISKRIMINACIJE DJECE SA POSEBNIM OBRAZOVNIM POTREBAMA

Svako ima pravo na adekvatno obrazovanje, jer su djeca građani prvog reda, simbolična je poruka koju su uputili učenici OŠ “Vukašin Radunović” koji su se danas družili sa korisnicima Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

“Danas smo obilježili Dan nediskriminacije djece sa posebnim obrazovnim potrebama. Učenici su recitovali pjesme posvećene djeci, mamama, tatama, bakama i dekama, radosti u životu i poslali poruku djeci i njihovim roditeljima, koji se suočavaju sa tim problemima, da imaju našu podršku. Družili smo se sa korisnicima Dnevnog centra i odlučili da ih učenici petog razreda u narednom periodu posjete” kazala je učiteljica Biljana Keković Joksimović koja je, u saradnji sa kolektivom ove gradske škole, pripremila toplu dobrodošlicu za korisnike Dnevnog centra.

Priredbom, u kojoj su učestvovali učenici petog razreda, zaokružen je niz aktivnosti koji su u ovoj školi realizovali povodom Dana nediskriminacije djece sa posebnim obrazovnim potrebama.

Dio izvedenog programa

Pedagoškinja škole Aida Lucević održala je Power point prezentaciju na temu “Škola po mjeri svakog djeteta” kako bi članovima Đačkog parlamenta približila prava djece sa smetnjama u razvoju, inkluzivnom pokretu u Crnoj Gori, servisnim službama za podršku djeci sa posebnim obrazovnim programom, predrasudama i prihvatanju različitosti.

 

Članovi Đačkog parlamenta posjetili su Dnevni centar kako bi stekli nova iskustva i unaprijedili svoje znanje. U školi su organizovane i brojne druge aktivnosti, među kojima su izložba učeničkih radova insirisanih nediskriminacijom i pismeni zadatak za učenike petog razreda na temu “Čarobni štapić u mojim rukama”, kako bi na različite načine mogli da daju svoj doprinos obilježavanju ovog dana.